Çarşamba 30.04.2014

"Gıdada bilgi kirliliğine son"

MÜMSAD gıda hakkında doğru bilinen yanlışları bilimsel verilerle kamuoyuna açıklamaya devam ediyor

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD), gıdadaki bilgi kirliliğini önlemek için başlattığı 'Gıdada Bilgi Kirliliğine Son' toplantısının ikincisini Adana'da düzenledi. 'Sağlıklı Beslenmenin' bir trend haline gelmesiyle 'Gıda' konusunda artan spekülasyonlara bilimsel ve akademik verilerle ışık tutmayı amaçlayan MÜMSAD, kamuoyunda yaratılan 'yemek stresi'ne dikkat çekti.
YANLIŞ VE ÇELİŞKİLİ

Uzman olmayan kişilerin negatif söylemlerinin hızlıca yayıldığını ve kamuoyunun kime inanacağını artık bilemediğini belirten MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, "Son dönemde yemek trendleri, bunlar hakkında yazılan yazılar, medyada uzman olan/olmayan kişilerin paylaştığı görüşlerle 'nasıl beslenmeliyiz' sorusunun cevabını arar olduk. Ancak doğru cevabı ararken birbiriyle çelişen bilgiler bulmak işten bile değil. Kiminin iyi dediğine bir diğeri kötü diyor. Yanlış ve çelişkili bilgiler neticesinde tüketicide 'yemek yeme stresi' oluşuyor" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.