Giriş Tarihi: 2.05.2014

Gıdada yerel markalar markalaşma peşinde

Adana'da 8'incisi düzenlenen Gıda Fuarı'nda, yerel ve bölgesel markaların sayısının eskisinden çok daha fazla olması dikkat çekti

Tüyap Fuarcılık organizasyonuyla ve Adana Gıda Toptancıları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen 8'inci Gıda/Gıda Tek, 8'inci Ambalaj ve 4'üncü Reklamcılık fuarları eş zamanlı olarak, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı. Fuarda bu yıl, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta üretim yapan firmaların standının sayıca çokluğu dikkat çekti. Firmalardan 25'i kalkınma ajanslarının desteğiyle fuara katıldı.
138 FİRMA KATILDI

Fuarın açılışı Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, oda ve dernek başkanları ile gıda firmalarının temsilcileri tarafından yapıldı. Açılış töreninin ardından Coş, Sözlü ve diğer protokol üyeleri stantları gezip tanıtılan ürünlerin tadına baktı. 3 Mayıs Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda 138 firma stant açtı. Fuar, 6 bin metrekare alanda gerçekleşti.
ÖZEL STANT KURDULAR
Gıda Fuarı'na bu yıl TÜYAP tarafından Türkiye'nin dört bir yanından ve KKTC, Lübnan, İran, Mısır, Irak'tan profesyonel alım heyetleri getirildi. Fuarda bu yıl yerel ve bölgesel gıda üreticilerinin fazlalığı dikkat çekti. Firmaların bir çoğunun özel tasarım stant açması ve broşür, cd, ambalaj ve ürün örneği konusuna özel önem verdiği görüldü.
GELENEKSEL LEZZETLER

TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, bölge gıda firmalarının markalaşmaya birkaç yıldır ağırlık verdiğini, bu nedenle fuara ilgi gösterdiğini söyledi. Yamaç, kalkınma ajanslarının destek vermesinin de fuarlara katılımı artırdığını belirtti. Fuarda bir başka göze çarpan konu, cezerye, helva, tarhana, şalgam, çiğköfte, lokum, döner gibi geleneksel lezzetleri ticari olarak üreten ve pazarlayan firmaların öne çıkması oldu.
MÜTHİŞ İCAT İLGİ GÖRDÜ
Fuarda bu yıl, bir Adana firmasının icadı olan 'güneş enerjisiyle çalışan pişirme ünitesi' büyük ilgi gördü. Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de inceleyip firma yetkililerinden ayrıntılı bilgi aldığı sistem tüp şeklindeki özel camların içindeki silindirik kaplardan oluşuyor. Güneşte bir süre ısındıktan sonra içine et ya da sebze yemeklerinin konulmasıyla, 15-20 dakikada pişirim gerçekleşiyor. Patentli bir ürün olan ve fuardan sonra piyasada da satışa çıkarılacağı belirtilen sistemde kuru fasulye bile yapılabiliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.