Gıdada yerel markalar markalaşma peşinde
Adana'da 8'incisi düzenlenen Gıda Fuarı'nda, yerel ve bölgesel markaların sayısının eskisinden çok daha fazla olması dikkat çekti
138 FİRMA KATILDI
Fuarın açılışı Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, oda ve dernek başkanları ile gıda firmalarının temsilcileri tarafından yapıldı. Açılış töreninin ardından Coş, Sözlü ve diğer protokol üyeleri stantları gezip tanıtılan ürünlerin tadına baktı. 3 Mayıs Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda 138 firma stant açtı. Fuar, 6 bin metrekare alanda gerçekleşti.
ÖZEL STANT KURDULAR
Gıda Fuarı'na bu yıl TÜYAP tarafından Türkiye'nin dört bir yanından ve KKTC, Lübnan, İran, Mısır, Irak'tan profesyonel alım heyetleri getirildi. Fuarda bu yıl yerel ve bölgesel gıda üreticilerinin fazlalığı dikkat çekti. Firmaların bir çoğunun özel tasarım stant açması ve broşür, cd, ambalaj ve ürün örneği konusuna özel önem verdiği görüldü.
GELENEKSEL LEZZETLER
TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, bölge gıda firmalarının markalaşmaya birkaç yıldır ağırlık verdiğini, bu nedenle fuara ilgi gösterdiğini söyledi. Yamaç, kalkınma ajanslarının destek vermesinin de fuarlara katılımı artırdığını belirtti. Fuarda bir başka göze çarpan konu, cezerye, helva, tarhana, şalgam, çiğköfte, lokum, döner gibi geleneksel lezzetleri ticari olarak üreten ve pazarlayan firmaların öne çıkması oldu.
MÜTHİŞ İCAT İLGİ GÖRDÜ
Fuarda bu yıl, bir Adana firmasının icadı olan 'güneş enerjisiyle çalışan pişirme ünitesi' büyük ilgi gördü. Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de inceleyip firma yetkililerinden ayrıntılı bilgi aldığı sistem tüp şeklindeki özel camların içindeki silindirik kaplardan oluşuyor. Güneşte bir süre ısındıktan sonra içine et ya da sebze yemeklerinin konulmasıyla, 15-20 dakikada pişirim gerçekleşiyor. Patentli bir ürün olan ve fuardan sonra piyasada da satışa çıkarılacağı belirtilen sistemde kuru fasulye bile yapılabiliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor