Havucun en tatlı hali Cezerye
KIVAMI TUTTURMAK
Yıkanıp ayıklandıktan sonra dev kazanlarda saatlerce haşlanıp marmelat haline getirilen havuç, şeker ve baharatları katıldıktan sonra ceviz, fındık ya da fıstık ilavesiyle bir süre dinlendirilip eşsiz bir lezzete dönüştürülüyor. Bu kadar kısa özetlediğimize bakmayın, hazırlanışı saatler sürüyor. Kıvamını ve şeker oranını tutturmak ise ayrı bir hüner istiyor. Cezerye, bir süre dinlendirilerek Hindistan cevizine bulandıktan sonra servis ediliyor.
HEDİYELİK PAKETLERDE
Başta Mersin ve Tarsus olmak üzere Çukurova bölgesindeki hemen her yerleşim biriminde cezerye imalathanelerine rastlamak mümkün. Bu tatlının satışını yapan işletmelerin neredeyse tamamı üretimi de kendisi yapıyor. Tezgahlardaki dev kütlelerden taze olarak kesilen cezerye, hediyelik almak isteyenlerin de büyük ilgisini çekiyor. Mersin'i ziyaret edenler, çantasına birkaç paket cezerye koymadan geri dönmüyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor