Olumlu havalar arıları coşturdu
Gaziantep'te iklim şartlarının iyi olması, arıların bal verimini artırdı. Arı Birliği Gaziantep Başkanı Nebi Koca, öte yandan arı kayıplarında son 10 yılın en kötü döneminin yaşandığını söyledi
ANA ARI EĞİTİMİ
Arıcıların bilinçlendirilmesi kapsamında 2011 yılından başlayarak toplamda 2 bin 510 kişiye sertifika verildiğini açıklayan Koca, "Arıcıların bilinçlendirilmesi için 3 yıldır tüm üreticilerimize temel arıcılık eğitim verdik. 2 bin başvuru karşısında bin 510 kişiyi sertifikalandırarak arı yetiştiriciliğinde bilinçli bir adım atmış olduk. Kursta eğitim aldıktan sonra arıcılık mesleğine yönelen çok çiftçimiz oldu. Ayrıca arıcılarımıza ana arı ve arı sütü eğitimi verdik. Bu eğitim için Ocak ayında Bingöl Üniversitesi'nden uzman bir akademisyen hoca getirdik. Gaziantep arı yetiştiriciliği tarihinde ilk defa ana arı ve arı sütü eğitimi aldı. Bu kapsamda ana arı ürütmeye başlayan arıcılarımız oldu" dedi.
YENİ BİTKİLER DİKİLECEK
Son 50 yıl içinde tarımsal alanların yol olduğuna ve bu duruma engel olmak için yeni alanlara birçok ürün dikimi yapıldığını anlatan Koca, "Son 50 yıl içinde tarımsal alanlar yok oldu. Fakat şu anda var olan yerlere kekik, zahter, balbaşı, paryavşağı, sumak ve benzeri bitkilerin dikilmesi gerekiyor. Bu bitkiler dünyanın ekolojik dengesinde de büyük yararlılık gösteriyor. Bu bitkilerin ülke genelinde en çok yetiştiği şehir Gaziantep'tir" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor