Pazartesi 23.06.2014

Urmu dut gıda deposu

Gaziantep'te sağlığa olan faydaları ile bilinen urmu dut yoğun bir şekilde tüketilirken şurubu da soğuk içecekler arasında yaz aylarının favorisi. Gazianteplilerin urmu dutu çok sevdiklerini ve yoğun talep gösterdiklerini aktaran 30 yıllık manav Mehmet Çevik, "7 yıldır urmu dut şurubu yapıyorum. Urmu dut, İzmir'de, Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da, Gaziantep'te yetişen bir üründür. Türkiye'nin başka illerinde yetişmez. Yaz aylarında 3 ay yetişen bir üründür" dedi. Çevik, "Halkımız yazın serinletici etkisi olduğu için, ağız yaraları için, sindirim sistemine faydaları olduğu için, değişik faydalarından dolayı alıp içiyorlar. Gaziantepliler çok seviyorlar. Zaten sevmeseler biz de bu meslekten ekmek yiyemeyiz. Halkımız yoğun talep gösteriyor" şeklinde konuştu. Bozkurt, urmu dut şurubunun en fazla Ramazan ayında tüketildiğini kaydetti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.