Perşembe 03.07.2014

İftar için ne pişirelim?

GÜNÜN YEMEĞİ
Köfteli islim kebabı
Malzemeler: 500 gr. kıyma Yarım ekmek içi (ufalanmış) 3 orta boy soğan Tuz, karabiber 1 yumurta 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 2 su bardağı su Domates Yeşilbiber 1 kg patlıcan
Yapılışı: Tüm malzemeleri köfte yapar gibi yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top yapın, fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek, fırında pişirin. Patlıcanları önce alacalı soyup daha sonrada boyuna dilimleyin çok ince olmasın yoksa köfteleri sararken problem olabilir. Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran patlıcanların yağını kâğıt havlu ile alın. Bir kâseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşilbiber ile süsleyin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre krema sıkma torbasına doldurduğunuz patates püresi ile süsleyerek servis yapın.
GÜNÜN ÇORBASI
Tarhana çorbası
Malzemeler: 6 yemek kaşığı tarhana 1 litre (5 su bardağı) su ya da et suyu 1 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak
Yapılışı: Tarhanayı 1 su bardağı su ile iyice karıştırın. Salça, dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Sarımsak kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Tencereye 4 su bardağı suyu ilave edin ve kaynatın. Erittiğiniz tarhanayı içine ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
GÜNÜN TATLISI
Künefe
Malzemeler: 300 gr. tel kadayıf 200 gr. tereyağı 200 gr. tuzsuz peynir ya da dil peyniri 1 yemek kaşığı pekmez 4 yemek kaşığı kaymak 4 yemek kaşığı çekilmiş ya da adet fıstık Şerbeti için: 1,5 su bardağı su 250 gr. toz şeker 2 damla limon suyu
Yapılışı: Toz şeker ve suyu sos tenceresine alın, limon suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbetinizi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tel kadayıfı ince ince didikleyin ve bıçağınızla 2-3 kez üstünden geçin. Künefe kabınızı (porsiyonlar halinde yapacaksanız kalıplarınızı) kalın bir tabaka halinde tereyağı ile yağlayın, kalan tereyağını eritin ve pekmezi de ekleyerek kıydığınız kadayıflarla karıştırın. Kadayıfın yarısını boşluk kalmayacak şekilde kabınıza yayın ve üzerini elinizle hafifçe bastırarak sıkıştırın. Ufaladığınız tuzsuz peyniri üzerine yayın ve kalan kadayıfları üzerine koyarak tekrar hafifçe bastırın. Kısık ateşte ya da fırında(fırın da yapacaksanız 200 derece) nar gibi olana kadar 2 kısmını da kızartın. Kızarmış sıcak künefenin üzerine hiç bekletmeden soğumuş olan şerbeti döküp kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.