Cumartesi 12.07.2014

Sağlıklı oruç için öneriler

Sadece iftar ve sahurdan oluşan iki öğünlü bir beslenmenin son derece sağlıksız olduğunu vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök Şenses, Ramazan ayında da iftar ve sahur arasında mutlaka 2 ara öğün yapılması gerektiğini belirterek, "Çok hızlı ve aşırı bir iftar yerine, ikiye bölerek az az yemek hem mideye yüklenmeyi önlüyor hem de daha uzun süre tokluk hissi sağlıyor" dedi. Sahura kalkmadan oruç tutmanın aç kalınan sürenin uzunluğu nedeniyle vücudu olumsuz etkilediğini belirten Şenses, "Vücudun su ihtiyacını arttıran kızartma, kavurma gibi yağlı yiyecekler ve tuzlu gıdaları sahurda tercih etmemek gerekiyor. Bunların yerine hazmı kolay, hafif, bol lifli ve kahvaltıya dayalı yiyecekler tüketilebilir. Protein içeren gıdalar, mideyi daha geç terk ettiği için, daha geç acıkılmasını sağlıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.