Karpuzda özlenen lezzet geri geliyor
Türkiye'nin yüzde 5 olan yerli tohumculuğu, Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla yüzde 50'ye yükseldi
SAF HATLAR GELİŞTİRİLDİ
Karpuz çalışmasını yürüten Yüksek Ziraat Mühendisi Veysel Aras da şöyle konuştu: "Bu çalışma TÜBTAK projesi kapsamında gerçekleştirilen bir çalışma. Yapılan karpuz ıslah çalışmalarında 400'e yakın nitelikli saf hat geliştirildi. Ar-Ge çalışmaları sonucu hibrit karpuz çeşit adaylar çıkarıldı. Ayrıca, halk arasında 'Adana karası' olarak bilinen karpuz tipinde de çeşit adayları geliştirilerek, eski tat ve aromayı özleyen tüketicilerin beğenisine sunuldu."
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor