Kurutulmuş gıdalar geçim kaynağı oldu
Gaziantep'e özgü kışın tüketmek amacıyla hazırlanan kurutmalık sebzeler, son yıllarda sektörleşip ailelerin geçim kaynağı haline geldi
İLAÇ YAPIMINDA KULLANILIYOR
Kurutulan sebzelerin yaklaşık 10 günde satışa hazır hale geldiğine işaret eden Karabaş, hazırlanan kurutmalıkların yurt dışından da talep gördüğünü kaydetti. Kurutmalıkların organik sebzelerden yapıldığını ve sağlığa faydalı olduğunu vurgulayan Karabaş, özellikle kurutmalık biberin ilaç sanayisinde de kullanıldığı anlattı. Karabaş, kurutmalıkların, güneşin ısı derecesine göre kuruma zamanının değiştiğini sözlerine ekledi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor