Çay kilo vermeyi yavaşlatmaz
KUVVETLİ BİR ANTİOKSİDAN
Son yıllarda çayın sağlığa etkisiyle ilgili ciddi araştırmalar yapıldığını vurgulayan Dr. Hatice Baygut, "Bu araştırmalarda günde 1-6 fincan çay tüketiminin 1 hafta sonunda plazma antioksidan kapasitesinin arttığı gözlendi. Yapılan araştırmalar sonucunda çaydaki yüksek seviyedeki flavanoidlerin hücre ve dokulardaki oksidatif hasarı engellediği görüldü. Hücre ve dokularda gün içinde milyonlarca kimyasal işlem gerçekleşmektedir ve bu ki kimyasal işlemler sonucunda serbest radikaller dediğimiz maddeler açığa çıkar. Bu serbest radikaller hücre DNA'sına , proteinler ve lipitlerine zarar vererek, uzun sürede kalp hastalıkları, kanser, nörodejeneretif (sinir sistemi) hastalıklara sebep olmaktadırlar. Çayın içerisinde bulunan polifenoller de kuvvetli birer antioksidanlardır" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor