Yanlış beslenme kanseri tetikliyor
SOYA'DAKİ GİZLİ TEHLİKE
Karbonhidrat, yağ ve proteinin gereğinden fazla tüketilmesinin kanser riskini büyük oranda etkilediğini söyleyen Dr. Arıcan, "Örneğin bol miktarda tüketilmesi önerilen soya, östrojen hormonuna benzer etkideki maddeler içermektedir ve fazla miktarda kullanıldığında östrojene bağlı olarak gelişen yumurtalık ve rahim kanserine yol açabilir. Tersine olarak da bazı gıdaların yeterli alınmaması da risk artışına yol açabilmektedir. Örneğin, lifli gıdalardan az miktarda tüketmek özellikle kalın barsak kanseri riskini arttırmaktadır" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor