Salı 19.08.2014

Yanlış beslenme kanseri tetikliyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ali Arıcan, sigara, alkol, çevre kirliliği, kalıtımsal nedenler ve enfeksiyon ajanları ile beslenmenin kanser gelişiminde oldukça önemli faktörler olduğunu belirtti. Kanser gelişiminde beslenmenin rolünün yüzde 50'leri bulduğunu ifade eden Arıcan, tüketilen besinlerin niteliğinin, miktarının, içindeki kanserojen ve antikarsinojenlerin hücreler için öneminin büyük olduğunu kaydetti.
SOYA'DAKİ GİZLİ TEHLİKE

Karbonhidrat, yağ ve proteinin gereğinden fazla tüketilmesinin kanser riskini büyük oranda etkilediğini söyleyen Dr. Arıcan, "Örneğin bol miktarda tüketilmesi önerilen soya, östrojen hormonuna benzer etkideki maddeler içermektedir ve fazla miktarda kullanıldığında östrojene bağlı olarak gelişen yumurtalık ve rahim kanserine yol açabilir. Tersine olarak da bazı gıdaların yeterli alınmaması da risk artışına yol açabilmektedir. Örneğin, lifli gıdalardan az miktarda tüketmek özellikle kalın barsak kanseri riskini arttırmaktadır" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.