Çiğ yumurtada zehirlenme tehlikesi
PROTEĞİN KAYNAĞI
Protein kaynağı olan yumurtanın beslenmemizdeki öneminden söz eden Yrd. Doç. Dr. Hakan Benli, "Yumurta sadece bir protein kaynağı olmaktan öte aynı zamanda A, E, D ve B vitaminleri ve demir, çinko, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller yönünden de önemli bir gıda maddesidir" dedi. Yrd. Doç. Dr. Benli, Türkiye'de 2013 yılı sonunda sanayi tipi yumurta üretiminin 16.5 milyar adet civarına ulaştığını, ülkemizde kişi başına yıllık yumurta üretiminin yaklaşık 215 adet olduğunu söyledi. Yumurtanın satın alınmasında ve saklamasında dikkat edilmesi gerekenleri de anlatan Benli şöyle dedi: "Satış noktalarında ve evlerde yumurtalar buzdolabı (yaklaşık +4 °C) koşullarında saklanmalı. Ayrıca yumurta kabuğu temiz, düzgün görünüşlü, kalın ve az pürüzlü olmalı. Çatlak ve kırık yumurtalar satın almayın."
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor