Pazartesi 01.09.2014

Açıktaki dondurma tüketmek tehlikeli

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, toplumun her kesiminin sıklıkla tükettiği dondurma konusunda uyarıda bulundu. Prof. Dr. Fenercioğlu, sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, açıkta satılan dondurmaların sağlıksız olduğu için tüketilmemesi gerektiğini söyledi.
ÜRETİM ORTAMI
Dondurmada üretim ve hijyen kurallarının önemli olduğunu ve bu kurallara uyulmadığında gıda zehirlenmelerinin yaşanabileceğini bildiren, Prof. Dr. Fenercioğlu, dondurmada katkı maddeleri kadar, üretim ortamının da önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Fenercioğlu, "Mikrobiyolojik açıdan sakıncalı durumlar dondurmanın tüketilmesinden sonra ortaya çıkacağından geç kalınmış olacaktır ve bu da beraberinde gıda zehirlenmesini getirebilir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.