Acı hasat başladı
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine gelen tarım işçileri, hasat ettikleri "Maraş biberini" temizleyerek geçimlerini sağlıyor
ORTALAMA BİN KİŞİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, mevsimlik tarım işçilerinin her yıl ağustos ayının sonlarına doğru bölgeye geldiğini söyledi. Çalışmak için ortalama bin tarım işçisinin geldiği belirten Emiralioğlu, Maraş biberinin bölge için önemli bir ürün olduğunu vurguladı. Biberin hasattan pakete girinceye kadar kaliteli ve hijyenik ürün elde etmek için yoğun iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu aktaran Emiralioğlu, "Biberin hasattan fabrikaya intikaline kadar özellikle Güneydoğu illerinden gelen yaklaşık bin kişi, bölgede yaklaşık 3 ay kalıyor" dedi.
SANAYİSİ DE GELİŞTİ
Bölgeye özgü ürünün kent genelinde yaklaşık 15 dekar alanda yetiştirildiğini dile getiren Emiralioğlu, bu yıl kuraklıktan kaynaklı verim düşüklüğü yaşandığını, buna rağmen rekoltenin yüksek beklendiğini ifade etti. Kahramanmaraş'ın kırmızı biberiyle haklı bir üne kavuştuğuna işaret eden Emiralioğlu, "Maraş biberinin sanayisi de gelişmiş durumdadır " diye konuştu. Ailesiyle Şanlıurfa'dan gelen tarım işçisi Kasım Maldar da her yıl Türkoğlu ilçesinde yaklaşık 5 ay boyunca çalıştığını ifade etti. Ailesine destek olmak için geldiğini anlatan 6'ncı sınıf öğrencisi Halime Karakaş ise kazandığı parayla okul ihtiyaçlarını karşılayacağını, fazlasını ise ailesine vereceğini söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor