Bir fincan iki tat
Gaziantep'te Tarihi Gümrük Hanı'nda yapılan Türk kahvesi diğerlerinden farklı. Çekirdeği dövülerek hazırlanan ve fincanda pişirilen kahve iki farklı renkte iki farklı tat sunuyor
DİBEK KAHVESİ
Kendine has yapılış sırrını açıklamayan Seddar Köroğlu, "Osmanlı dibek kahvesi, kahve çekirdeklerinin dövülmesi ile elde edilen kahvenin su, şeker ile yoğun kıvamda fincanda pişiriliyor. En büyük farkı lezzetinin ve damakta bıraktığı hissin farklı ve çok güzel olmasıdır. Bunun en belirgin nedeni ise öğütülerek değil dibek denilen taşlarda dövülerek elde edilmesi ve cezvede değil direk içileceği fincanda pişirilmesidir" dedi.
TAHMAZOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Köroğlu, kendilerine böyle bir yeri kazandırdığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ettiğini söyleyerek, "Bu hanı görmeye ve kahvemizin tadına bakmaya gelen misafirlerin yüzde 80'i Gaziantep dışından. Yaklaşık 3 yıllık bir han olmasına rağmen iyi tanıtıldı. Bu yüzden hanın restore edilişini sağlayan Başkan Tahmazoğlu'na çok müteşekkiriz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor