Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ), erkenciliği sayesinde kuraklıktan kaçan ve diğer çeşitlere oranla iki kat ürün elde edilen yulaf çeşidi geliştirildi. Serin iklim tahılları içerisinde yüksek yağ içeriği ve protein oranı bakımından öne çıkan yulaf, son yıllarda sağlıklı yaşam diyetleri arasında yerini aldı. KSÜ Ziraat Fakültesi'nde geliştirilen ve "Arslanbey" ismi verilen yulaf çeşidi, erkencilik özelliği sayesinde kuraklıktan kaçıyor. Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, son iki yılda tescilli yulaf çeşidinde artış gözlendiğini söyledi. Dumlupınar, bu nedenle ziraat fakülteleri, araştırma enstitüleri ve özel tohumculuk firmalarının araştırmalarına yöneldiğini ifade etti. Bu sayede 3 olan çeşit sayısının 9'a yükseldiğine işaret eden Dumlupınar, bunlardan 7'sine de üretim izni verildiğini aktardı.