Cuma 19.09.2014

Yulafta kuraklığa karşı "Arslanbey" geliştirildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ), erkenciliği sayesinde kuraklıktan kaçan ve diğer çeşitlere oranla iki kat ürün elde edilen yulaf çeşidi geliştirildi. Serin iklim tahılları içerisinde yüksek yağ içeriği ve protein oranı bakımından öne çıkan yulaf, son yıllarda sağlıklı yaşam diyetleri arasında yerini aldı. KSÜ Ziraat Fakültesi'nde geliştirilen ve "Arslanbey" ismi verilen yulaf çeşidi, erkencilik özelliği sayesinde kuraklıktan kaçıyor. Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, son iki yılda tescilli yulaf çeşidinde artış gözlendiğini söyledi. Dumlupınar, bu nedenle ziraat fakülteleri, araştırma enstitüleri ve özel tohumculuk firmalarının araştırmalarına yöneldiğini ifade etti. Bu sayede 3 olan çeşit sayısının 9'a yükseldiğine işaret eden Dumlupınar, bunlardan 7'sine de üretim izni verildiğini aktardı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.