Salı 30.09.2014

Sebze ve meyve tüketimine dikkat

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Fitopatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Aysan, taze tüketilen sebze-meyvelerin üzerinde, insanlara zarar vererek hastalanmalarına yol açan bakterilerin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aysan, insan sağlığını olumsuz etkileyen bu bakterilerin insanlara bulaşmaması için yapılması gerekenleri de anlattı. Bakteriyel etmenlerin bitkilere etki etmemekle birlikte taze tüketilen sebze/meyvelere bulaşarak insanların hastalanmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Aysan, "Salmonella enterica bağırsak enfeksiyonuna neden olan bir bakteridir ve pişirilmeden tüketilen hayvansal besinlerden ve sebze/meyvelerden insana bulaşır. Koli basili olarak bilinen memeli hayvanların kalın bağırsağında yaşayan faydalı bakteri türlerinden biri olmasına karşın, insanda kanlı ishale ve ölüme yol açabilir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.