Pazar 05.10.2014

Kurban Bayramı'na beslenme önerileri

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme konusuna her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerekildiğinin önemini vurgulayan Arslanoylu, özellikle yüksek tansiyon, şişmanlık, kalp damar, mide bağırsak ve diyabet hastalarının beslenmelerinde aşırıya kaçmamaları ve dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Kurban etinin genellikle yeterince dinlendirilmeden tüketildiğini, sindirim sisteminde önemli rahatsızlıklara sebep olduğunu açıklayan Arslanoğlu, bunu önlemek için de etleri tüketmeden önce 24 ile 48 saat arasında buzdolabında bekletilmesi gerektiğini vurguladı.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.