Perşembe 23.10.2014
Son Güncelleme: Çarşamba 22.10.2014

Adana'ya bir marka gelecekse o getirir

Babasından öğrendiği 'kaliteyi ucuza sat ve herkese aynı hizmeti sun' düsturunu yatırımlarına yansıtan Tayyar Zaimoğlu, "Adana'nın marka gurusu" olarak çoktan hak ettiği övgüleri topluyor

Adana'da 60'lı yıllarda yeni tanınmaya başlayan bir aile olan Zaimoğlu'nun ikinci kuşak temsilcisi Tayyar Zaimoğlu, bugün kentte eğlence ve hizmet sektörünü yönlendiren isimlerin başında geliyor. Park Zirve gibi bir marka oluşturma, The North Shield, Emirgan Sütiş gibi markaları Adana'ya getirme ya da yok olmaya meyletmiş Onbaşılar Kebap gibi isimleri ayağa kaldırmada bir guru edasıyla hareket eden Tayyar Zaimoğlu, babasından devraldığı miras sayesinde başarının tanımını her gün yeniliyor.
MANİFATURAYLA BAŞLADI

Zaimoğlu ailesinin Adana'yla tanışması, babası Abdullah Zaimoğlu'nun 'Zaimoğlu Manifatura'yı kurmasıyla başladı. Abdullah Zaimoğlu'nun felsefesi çok basitti: Kaliteli ve bol çeşidi ucuza satmak ve herkese aynı, en iyi hizmeti sunmak. Bu felsefe beraberinde başarıyı da getirdi ve Adana'nın ilk çok katlı Avrupai mağazası açıldı Skala adıyla. Zaimoğlu'nun yükselişi, aileyi büyük başarılar yakalayacağı turizm sektörüne yöneltti ve kısa süre sonra 1986 yılında Zaimoğlu Oteli açıldı.
BİRİKİMLERİNİ TAÇLANDIRDI

Bir Zaimoğlu geleneği olarak aynı felsefeyi otelcilikte de sürdüren aile, Türkiye çapında dört defa Altın Anahtar Ödülü alarak başarısını taçlandırdı. Fiziki şartları çok da büyük olmayan bu otelde, bir günde 3 bin 500 kişilik yemekler hazırlandı. Başarı ve tecrübeyi bu süreçte elde eden Tayyar Zaimoğlu, edindiği birikimle Adana'nın eğlence hizmet sektörüne yön verecek olan Park Zirve'yi 2005 yılında kurdu. Park Zirve kısa sürede sektörün amiral gemisi haline geldi.
"ÖĞRENMEYE AÇIĞIM"
Tayyar Zaimoğlu, 9 yıldır eğlence denince ilk akla gelen yerlerden biri olmayı başaran Park Zirve'nin sırrını şu sözlerle özetliyor: Bu sektörde çabuk yıpranıp, ürünü çabuk eskitirsiniz. Biz her gün yeni başlamış gibi her şeyi yenileyerek çalıştık. 28 senedir eğlence ve hizmet sektöründeyim ve her gün yeni bir şey öğrenebiliyorum. Bir komiden de üst düzey yöneticiden de… Zaten kendinizi ve ürünleri yenilemezseniz çağın da sektörün de gerisinde kalırsınız.
BİR GELEN BİR DAHA GELDİ

Tayyar Zaimoğlu'nun Adana'ya getirdiği ilk marka The North Shield 2005'te açıldı. Bir gelenin bir daha geldiği The North Shield, kısa sürede Adana'ya uyarlandı, restoran ve bahçe kültürü oluştu. O kadar tuttu ki bu fikirler, diğer şehirlerdeki şubeler de kısa sürede benimsedi bu yeni değişiklikleri. Tayyar Zaimoğlu, daha sonra The North Shield'ı çocukluğunun geçtiği Ziyapaşa Bulvarı'na taşıdı ki bundan sonrası Ziyapaşa Bulvarı için devrimin ilk adımı olacaktı.
HER ŞEY DOĞAL VE YERİNDEN

Emirgan Sütiş'i, felsefeleri örtüştüğü için Adana'ya getirdiklerini belirten Zaimoğlu yatırımını şu sözlerle övüyor: İstanbul'daki lezzet neyse hepsi burada. Peynir Ezine'den, Çay Rize'den… Sadece kafeterya değil, restoran hizmeti de veriyoruz aynı zamanda. Ustalar İstanbul'dan geldi. Buradaki servis ve mutfak ekibi 2 ay Emirgan Sütiş'te eğitim gördü. Yaklaşık bin metrekare alanda 85 kişiyle hizmet veriyoruz. Lezzetin diyarı olduk.
YENİDEN ONBAŞILAR KEBAP
"Adana'da yok olmaya yüz tutmuş bir markayı ayağa kaldırdınız" dememize kalmadan "Mısır'da Onbaşılar Kebap açtık" diye söze giriyor Tayyar Zaimoğlu. İskenderiye'de iki aydır faaliyetteymiş. "Bir Adana markasını uluslararası arenaya taşıdık" derken gururlanıyor. Artık Mısır'da da Adana kebabı keyfine varmak mümkün. Bu ülkede hedef 10 yılda 10 şube. Suudi Arabistan, Kuveyt ve İstanbul şubeleri de dosyasında. Açılmayı bekliyor.
ADANA'YA İKİ SÜRPRİZİ OLACAK
"Babamızdan ne gördüysek onu aynen uyguluyoruz" diye hatırlatma yapan Zaimoğlu bu geleneğin süreceğini şu cümlelerle özetliyor: Kalite, bol çeşit, ekonomik ama en iyi hizmet. Çocuklarımız aynı misyonu sürdürecek. Manifatura zamanında babam her hafta ahşap metreleri toplatırdı. Çember metalleri düşen varsa yenilenir, ahşapta zedelenme olmuşsa kaldırılırdı. Garip gelirdi ama sonra anladım. Her metrede 1 milim, yarım santim hak geçmesini önlerdi babam. Biz de Adana'ya bu şekilde hizmet ediyoruz. Düsturumuz bu. Adanalılara bir de sürprizimiz olsun: Park Zirve bünyesine 2015'te iki yeni marka katılacak.
EMİRGAN SÜTİŞ ÖZEL BİR MARKA
Park Zirve'nin giriş katında bu kez kafe restoran tarzı bir yer hayal ettiğini anlatan Tayyar Zaimoğlu, 'her şeyiyle özel bir mekan' dediği Emirgan Sütiş'i getirerek Adana'ya farklı bir lezzet kazandırmanın gururunu yaşıyor. "Geçerken uğranan değil, gelmek için yola çıkılan bir Sütiş yaratmayı hedefledik ve başardık" mottosuyla hareket ettiklerini anlatan Zaimoğlu, "Burada 250 metrekare üretim mutfağı kurduk. Her şey burada günlük üretiliyor. 5 yılda 5 şube hedefimiz var" diyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.