Salı 30.12.2014

Adana kebabının adresi Yüzevler

Adana'nın ünlü kebapçısı Yüzevler, damak çatlatan Adana kebabı lezzetini, 5 ayrı şubesiyle İstanbullulara da ulaştırıyor

Adana ve kebap denince ilk akla gelen nezih mekanların başında olan Yüzevler Kebap, İstanbul'daki 5 şubesinde de bu lezzeti yaşamak isteyenleri ağırlıyor. Adana'daki merkez şubeyi işleten Şevket Aydoğdu, "İstanbullulara hem Adana yediriyoruz, hem de Adana'yı götürüyoruz" diyor. Aydoğdu, ileride Ege sahilleri ve Ankara'da da şubeler açmayı planladıklarını söyledi.

HER BİRİ KEBAP USTASI

Yüzevler Kebap'ı 1992'de, daha önce farklı işletmelerde profesyonel olarak çalışan kebap ustaları Şevket Aydoğdu ile 8 kardeşi kurdu. Kebabının lezzeti ve hizmetinin kalitesinin yanı sıra şık dekorasyonu ve nezih ortamıyla da kısa sürede ünlenen Yüzevler Kebap, 1998'den itibaren İstanbul'da şubeleşmeye de yöneldi. Yüzevler Kebap, bugüne kadar Göztepe, Etiler, Maslak, Ataşehir (Adana Dostlar ve TT Arena şubelerini hizmete açtı. Her şubenin başına ise bir ya da iki kardeş geçti.

GÖZ ALICI YENİ MEKAN

Adana Merkez şubesini yöneten Şevket Aydoğdu, şu anda her şubede 35- 40 kişiyi istihdam ettiklerini belirtti. Şevket Aydoğdu, "Menümüzde Adana kebap, ciğer, çöp şiş, tavuk, analı kızlı, içli köfte var. Mezelerimizde de çeşit bol. 1 yıl önce Adana şubemizin dekorasyonunu yeniledik. Kalabalık gruplar ve iş yemekleri için özel yer ayırdık. Ayrıca bebekli anneleri düşünerek bir bölüm oluşturduk. Şimdi daha nezih ve konforlu bir mekana sahip olduk" dedi.

ERDOĞAN'I DA AĞIRLADI

Yüzevler Kebap Adana Merkez şubesi, kurulduğundan bu yana Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fatih Terim, Ünal Karaman, Samet Aybaba, Yaşar Duran gibi önemli futbol adamlarını, Sakıp Sabancı ve Rahmi Koç gibi tanınmış işadamlarını, Ömer Çelik, Gürsel Tekin, Oktay Vural gibi siyasetçileri ve yüzlerce sanatçı ve gazeteciyi ağırladı. Şevket Aydoğdu bu ilginin nedenini 'samimiyet, güleryüz, sıcaklık, müşteriye ilgi, lezzet, hijyen ve kebabın kalitesi' olarak sıralıyor.
USTALIKTAN VAZGEÇMİYOR
Çekirdekten yetişme bir kebap ustası olan Şevket Aydoğdu, yönettiği Yüzevler'in Adana Merkez şubesinde zaman zaman ocağın başına da geçiyor. Aydoğdu, "İşler yoğun olduğunda gerekirse ateşin başında kebap yaparım. Biz 9 kardeş kebap ustasıyız. Sıcak şişle ustalarımızdan dayak yiye yiye bu işi öğrendik" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.