Yağ balığı zehirliyor
BESİN ZEHİRLENMESİ
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Ayas, balığın, 48 santimetre boyunda ve 1 kilo 200 gram ağırlığında olduğunu söyledi. Ayas, "Bu tür, Mersin Körfezi'nde ilk kez yakalanıyor. Yağ balığı, 'Gemfilotoksin' diye bir toksin içeriyor. Aslında bu bir yağ. İnsanda sindirilemediği için besin zehirlenmesi bulguları yaratıyor. Ayrıca, çok şiddetli ishal ve mide krampları tabloları da görülebiliyor" dedi.
TÜKETİMİ YASAKLANMALI
Ayas, yağ balığının derisinde kemiksi plakalar bulundurduğunu ve tehlikeli olduğunu belirterek, "ABD Gıda ve İlaç Dairesi bu balığın her türlü ürünlerinin tüketimini yasaklamıştır. Biz de bu balığın ülkemizdeki çıkışlarının artacağını ve bulunduğunda, tüketildiğinde insanlar için ciddi riskler oluşturacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Tüketiciler ve balıkçıları da uyaran Ayas, "Bakanlığa da balığın toksin içerdiğini yasaklanması gerektiği konusunda bilgi vereceğiz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor