Perşembe 29.01.2015

Bazı besin maddeleri hafızayı geliştiriyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Baş Diyetisyeni ve Öğretim Üyesi Dr. Hatice Baygut, yoğun çalışma temposu ve stres nedeniyle sıklıkla karşılaşılan unutkanlık sorununun, bazı besinlerin düzenli tüketilmesiyle giderilebileceğini belirtti. Baş Diyetisyen Dr. Baygut, hafızayı güçlendiren besinleri, 'süt ürünleri, yumurta, balık, karides, tam tahıllar, K vitamininden zengin olan sebzeler, kırmızı lahana, kırmızı soğan, biberiye, ıspanak, meyveler, kuruyemişler, yeşil çay, fıstık ezmesi, bitter çikolata ve su' olarak özetledi.
SÜT VE YUMURTA

Süt ürünlerine dikkat çeken Dr. Baygut, "İçerdiği yüksek protein ile vücut dokularının gelişmesine yardımcı olan süt ve süt ürünleri hafızayı geliştirir. Beynin ihtiyacı olan enerjinin sağlanmasında etkilidir. İçerdiği B vitamini hafızayı güçlendirmede etkendir. Süt tüketmek Alzheimer'a karşı koruma sağlar" dedi. Dr. Baygut, yumurtanın da beyindeki hafıza bölümü için gerekli vitaminleri barındırdığını vurguladı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.