Salı 10.02.2015
Fırıncıların ruhsat şikayeti
Adana'dan Mahmut Yüksel isimli bir okurumuz fırınlarla ilgili sorununu dile getirdi. Diyor ki; "Unlu mamuller ve lahmacun pişirim ruhsatımız var. 2009 yılında çıkan yasa ile birlikte pide ekmek yapmamız yasaklandı. O günden sonra birçok fırın açıldı ve hemen hemen çoğunun unlu mamuller ve lahmacun pişirim ruhsatı bulunuyor. Ama pide ekmek üretimi yapıyorlar. Bizler fırın açtık ve vergi mükellefi olduk, belediyeye bunun için ödeme yaptık. Rekabet olmasaydı şimdi ekmek fiyatları daha pahalı olurdu. Fırıncılar Odası neden bizim sorunlarımızla ilgilenmiyor? Aidatlarımızı aksatmadan yatırıyoruz. Fırıncılara sahip çıkan yok. Yeni yasada fırın çevresinde 400 metreye kadar açık alan olacak deniyor. Bizler önceden fırını açtık ve ruhsatımızı aldık. Geriye dönüş nasıl olur?" Okurumuzun şikayeti böyle. Dikkate alınacağını umut ediyorum.