Pazar 22.02.2015

Gaziantep baklavasında Tse dönemi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve kentin ünlü baklava üreticileri ile birlikte hazırlanan "Türk Baklavası Standart Tasarısı" kabul edildi. Antep Baklavası'nın uluslararası coğrafi işaret tescilini alan GSO ve baklavacılarla yapılan çalışma sonucunda son hali verilen "Türk Baklavası Standardı" yayımlanmış oldu. GSO Başkanı Adil Konukoğlu, oda olarak Antep Baklavası'nın uluslararası coğrafi işaret tescilini 2013 yılında AB'den aldıklarını, bunun Türkiye'den alınan ilk ve tek tescil olduğunu belirtti. Konukoğlu, "Şu anda Türk baklavası olarak standartları belirledik. İnşallah bundan sonra Türkiye'nin her noktasında TSE belgesi alan bütün arkadaşlar, standartlara uygun olarak baklavayı üretecek" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.