Rus öğrenciler Gaziantep yemeklerini öğrendi
TÜRKÇE ÖĞRENDİLER
Yuvalama ve dolmanın yanında manş, pirinç pilavı ve irmik tatlısı da yapan öğrenciler, Türkçe öğrenmeyi de ihmal etmedi. Vladislav Bednik isimli öğrenci, yemeklerin çok lezzetli, ancak acılı olduğunu ifade ederek, "Gaziantep çok güzel ve sıcak bir şehir. Özellikle mutfaktaki yemek tatları çok değişik. Ama bir o kadar da lezzetli" diye konuştu.
BAHARATLI BULDULAR
Olesio Ivanchenko da yuvalamayı ilk kez Gaziantep'te gördüğünü ve tadının çok güzel olduğunu söyledi. Rusya'da da dolma yaptıklarını ifade eden Ivanchenko, "Bizim orada da dolma yapılıyor. Ancak sizinkine göre daha az baharatlı ve daha az etli yapılıyor. Ama yuvalamayı ilk kez burada tattım ve çok beğendim" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor