Yakın
Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Baş Diyetisyeni Dr. Hatice Baygut, yeşil kahvenin kalp-damar sağlığını desteklediğini söyledi. Dr. Hatice Baygut, öte yandan yeşil kahvenin fazla tüketilmesi halinde de zararının olabileceğinin altını çizdi. Baygut yeşil kahveyi şöyle anlattı: Kahvenin kavrulması onlara ayrı bir renk, aroma ve koku verir. Ancak kahveyi kavururken bir antioksidan olan 'klorojenik asiti' de ortadan kaldırmış oluruz. Yeşil kahve diğer kahveler gibi işlem görmediği için, klorojenik asit yönünden zengindir. Ayrıca diğer kahveler gibi kavrulmadığı için kafein oranı daha düşüktür. Yeşil kahve çekirdeğinin, kan şekeri düzeyini kontrol etmeye yardımcı olduğunu belirten Baygut, "Bu şekilde diyabet riskini azaltabileceğine dair çalışmalar mevcuttur. İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, belli düzeyde yağ yakımını hızlandırıcı etki gösterdiği bilinmektedir. Bazal metabolizmayı hızlandırarak kilo verme ve kilo korumaya yardımcı olabilir. Yüksek antioksidan etkiye sahiptir" dedi.