Gaziantep Baklavası küresel markamız

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) uluslararası coğrafi işaret tescili aldığı Gaziantep Baklavası artık TSE tarafından belirlenen standartlara göre üretilecek
İLK TESCİL 2007'DE ALINMIŞTI
Gaziantep'in baklava ile özdeşleşen bir kent olduğunu vurgulayan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, kentte bu tatlının ustalığının, asırlardır dededen toruna geçtiğini, Türkiye'nin en eski ve meşhur baklava ustalarının Gaziantepli olduğunu söyledi. GSO'nun yaptığı başvuru sonucunda "Antep Baklavası'' coğrafi işaretini Türkiye'de 2007 yılında aldıklarını, böylece üretim metodu, Antep fıstığı, şerbet tarifinden kullanılacak tepsisine kadar her şeyiyle tescililini aldıklarını anımsatan Konukoğlu, uluslararası coğrafi işaret tescilini de AB'nden 2013 yılında aldıklarını ifade etti.
AMAÇ DÜNYAYA TANITMAK
Konukoğlu, GSO olarak Antep Baklavası'nın uluslararası coğrafi işaret tescilinin Türkiye'den alınan ilk ve tek tescil olduğuna işaret ederek, "Şu anda Türk baklavası olarak standartları belirledik. İnşallah bundan sonra Türkiye'nin her noktasında TSE belgesi alan bütün arkadaşlar, standartlara uygun olarak baklavayı üreterek halkımıza sunacaklar. Bundan dolayı çok mutluyuz. Tek arzumuz var; dünyada baklavayı her ülkeye taşıyabilmek" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor