Dolmalıklara coğrafi işaret tescili

AKADEMİSYENLERLE İŞBİRLİĞİ
Gaziantep'in en büyük zenginliğinin sofrasından ve kültüründen geldiğini kaydeden Tiryakioğlu, "Kökleri asırlar öncesine dayanan ve atalarımızın sofralarından eksik etmediği bu lezzetleri gelecek nesillere en doğal haliyle taşımak istiyoruz" dedi. Dolma ve çeşitli yemeklerin yapımında kullanılan kurutmalık patlıcan ve biberin coğrafi işaretini almak için yürütülecek tüm bilimsel çalışmaların alt yapısını ve projesini oluşturduklarını kaydeden Tiryakioğlu, bu konuda çeşitli üniversitelerden alanında uzman bilim adamları ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor