Organik tarım umut veriyor
SERTİFİKA HAZIRLIĞI
Şakşak Mahallesi'nde düzenlenen 'Organik çilek tarla günü' etkinliğinde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, amaçlarının il genelinde çilek ekimi yapılan 220 dekar alanı da organik hale getirmek olduğunu söyledi. Üç yıldır organik çilek üretimi yapan ve önümüzdeki yıl 'organik tarım sertifikası' almaya hazırlanan Şakşak'lı çiftçi Davut Yılmaz'ın tarlasında gerçekleştirilen 'Organik çilek tarla günü'nde, katılımcılara çilek ikram edildi.
KATKI MADDESİ YOK
Törende konuşan çiftçi Davut Yılmaz, 3 yıldır çilek üretimi yaptığını belirterek, ürünlerin yetiştirilmesinde hiçbir katkı maddesi kullanılmadığını, sadece su ve doğal hayvan gübresiyle çileklerin yetiştirildiğini söyledi. Kendisini örnek alan çok sayıda mahallelinin de çilek üretimine başladığını kaydeden Yılmaz, mahallede yaşanan su probleminin çözülmesiyle, ekili alanların büyük kısmında çilek yetiştirileceğine inandığını belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor