GÜNÜN YEMEĞİ
Kaşarlı enginar dolması
Malzemeler:
6 tane enginar
150 gram orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı limon suyu
2-3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Çok az pul biber
5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 dal maydanoz
6 dilim kaşar peyniri
Hazırlanışı: Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ve sıvı yağ ile birlikte tencereye koyup kavurmaya başlayın. Soğanların ve kıymaların rengi değişince içine salçayı, domatesi, sivri biberleri ekleyip birkaç saniye daha kavurun. İçine tuz ve baharatları koyup karıştırıp tencereden kıymaları alın. Tencereye yıkanmış enginarları ve limon suyunu koyup çanakların içine kıymayı doldurun. 2 su bardağı kaynamış suyu da koyup kısık ateşte enginarlar pişinceye kadar kaynatın. Suyu azalırsa su ekleyin. Pişen enginarları fırın kabına koyun. Üzerine kaşar peyniri dilimleri ekleyip sadece üstten ısıtılmış fırında pişirin.
GÜNÜN ÇORBASI
Sucuk çorbası
Malzemeler:
5 dilim baharatlı sucuk
15 gram tereyağı
1 adet soğan
2 adet patates
1,5 litre su
500 gram pırasa
100 ml. krema
Karabiber, tuz,
Kırmızı pul biber
Hazırlanışı: Soğan, patates ve sucuk dilimlerini küp şeklinde doğrayın. Pırasaları halka şeklinde doğrayıp, tereyağını eriterek soğan, sucuk, patates ve pırasayı ekleyip 4 dakika kavurun. Su ilave edip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Karışımı blendırdan geçirip, krema, tuz ve karabiber ekleyerek bir taşımlık kaynatın. Üzerine pul biber serperek servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Antep katmeri
Malzemeler:
1 adet yufka
60 gram kaymak
100 gram boz iç (boz fıstık)
20 gram tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker (Pudra şekeri de tercih edebilirsiniz)
Hazırlanışı: Yufkayı açın. Kaymağı küçük parçalar şeklinde yufkanın her tarafına yerleştirin. Üzerine fıstığı ve 3 yemek kaşığı şekeri serpiştirin. Zarf kapatır gibi kapatın. Tereyağını eritin. Eritilen yağın bir kısmını kapattığınız yufkanın üstüne sürün. Üstü kızarıncaya kadar gözleme pişirir gibi pişirin. Servis yaparken kalan şeker ve fıstıktan üzerine serpiştirin.