Cuma 19.06.2015

Günün yemeği

Kaşarlı alabalık
Malzemeler:
2 adet alabalık
3 adet domates
500 gr patates püresi
250 gr süt
25 gr un
50 gr kaşar peynir rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tereyağı
Hazırlanışı: Fırını önceden kızdırın. Pişmiş balıkların kılçık ve derilerini çıkarıp çatalla ezin. Tereyağını bir tencerede eritip unla kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Kaynatıp baharatını koyun. Peynir rendesinin büyük bir kısmını buna katın. Domatesleri doğrayın. Balıkla birlikte sosa katıp karıştırın. Derin bir fırın kabına dökün. Geri kalan kaşar rendesini de üstüne serpip orta hararetli fırında 30 dakika pişirin. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
GÜNÜN ÇORBASI

Isbanak çorba
Malzemeler:
1/2 kg. ıspanak
4 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük boy soğan
1/2 limon suyu
2 yumurta sarısı
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı: Rendelenmiş veya küp küp kesilmiş soğanları sıvı yağ ile tencerede kavurun. Yıkamış olduğunuz ve ince doğradığınız ıspanakları ilave edip kendi suyuyla kısık ateşte 10 dakika kavurun. Bu arada su ve tavuk suyunu başka bir tencerede ısıtın. Ispanak pişince robottan geçirerek püre haline getirip çorba suyuna ilave edin. İki yumurta sarısını bir kâsede iyice çırpın ve yarım limonun suyunu iyice karıştırıp ateşteki çorbaya ekleyin. Bu arada tencerede kaynamakta, olan çorbayı hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edip servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Sultan sarması
Malzemeler:
1 kilo süt
1,5 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya 2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı Hindistan cevizi
2 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı: Bir tencerede un, şeker ve kakaoyu karıştırın. İçine azar azar 1 litre sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Tencerenin altını yakıp pişirin. Muhallebi pişince altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyin. Soğuyunca mikserle 15 dakika çırpın. Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın. Üstüne muhallebiyi döküp soğumasını bekleyelim. İyice soğuyunca üstüne 1 su bardağı sütle çırpılmış kremşantiyi yayın. Streçleyip 3 saat dolapta bekletin. Dolaptan çıkarınca önce uzunlamasına 2 'ye bölün. Sonra 2 parmak kalınlığında kesin ve rulo haline getirin. Dik bir şekilde pasta kağıtlarına yerleştirip tekrar servis zamanına kadar dolaba kaldırın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.