İftar için ne pişirelim?
Malzemeler:
Yapılışı: Patlıcanları közde ya da ocakta közleyin. Kabuklarını soyup söğüş olarak doğrayın. Küçük doğradığınız ya da rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada çok az tereyağı ile kavurun. Yeterince piştiğinde altını kapatın. Sarımsakları ezip süzme yoğurt ve tuz ile karıştırın. Üzerine patlıcanları da ekleyip yine karıştırın. Üzerine eti ekleyin. Çok az yağ ile pul biber kızdırıp üzerine dökün.
GÜNÜN ÇORBASI
Malzemeler:
Yapılışı: Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğanı bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz.
GÜNÜN TATLISI
Malzemeler:
Yapılışı: Tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun. Ocak üstünde karıştırarak kısık ateşte pişirin. Koyu kıvama gelince kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun, üzerine badem veya şamfıstığı serperek servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor