Tarsusluların sofraları bu lezzeti ağırlıyor
ELDE DÖVÜLEREK EZİLİYOR
Nuri ustanın verdiği bilgiye göre humus için küçük nohut tercih ediliyor. Geceden ıslatılan nohutlar, sabah kaynatılıyor. Makine kullanmadan el tokmağıyla dövülerek ezilen nohuta, tahin karıştırılıyor. Kıvamını ayarlamak için ise yine nohutun kendi suyu kullanılıyor. Kimyon ve limonla lezzeti katlanan humusun sarımsağı Tarsus'ta, doğranmış maydanoza karıştırılmış olarak üzerine serpiliyor. Zeytinyağlı ya da pastırmalı olarak servis edilen humus, küçük kaşıkla ya da ekmek batırılarak yeniyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor