İftar için ne pişirelim?
Pritnisa
Malzemeler:
Yapılışı: Patatesleri ve soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve unla karıştırın. Mücver kıvamına gelen bu karışımı kaşıkla alın. Başka bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağının içerisinde kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Pul biber serperek servis yapın.
GÜNÜN ÇORBASI
Havuç çorbası
Malzemeler:
Yapılışı: Yağı ve unu bir tencereye koyun ve un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra et suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin. Daha önceden yıkadığınız ve küçük doğradığınız sebzeleri tencereye koyun ve 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kasede yumurta sarısını krema ile birlikte çırpın. Çorbayı karıştırarak hazırladığınız kremalı karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra çorbayı ateşten indirin. Köri sosunu da ilave edin. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Şerbetli gül tatlısı
Malzemeler:
Yapılışı: Hamuru yapmadan önce şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinle yumurta ve yoğurdu karıştırın. Gıda boyası, kabartma tozu, vanilya ve irmiği ekleyin. Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartıp merdane yardımıyla açın. Çay bardağıyla yuvarlaklar elde edip dört tanesini yan yana dizin. Her iki ucuna isteğe göre ceviz ya da fındık koyun. Yan yana dizdiğiniz hamurları rulo haline getirip ortadan ikiye kesin. Böylelikle iki adet gül elde edersiniz. 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğuk şerbeti ekleyin.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor