Salı 30.06.2015

İftar için ne pişirelim?

Yoğurtlu bulgur köftesi
Malzemeler:
1 bardak kısırlık bulgur
1 bardak ılık su
1 adet yumurta
1 bardak un
1 kaşık salça
50 gr kaşar peynir rendesi
1 çay kaşığı kimyon, tuz.
YOĞURT SOSU İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
Hazırlanışı: 1 bardak kısırlık bulgurun üzerine 1 bardak ılık suyu döküp 5 dakika dinlendirin. Bulgur kabarınca 5 dakika yoğurun ve 1 adet yumurta, 1 kaşık salça, 1 çay kaşığı kimyon ve tuz ekleyip, el soğuk su ile ıslatılıp 1 bardak un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur olana kadar 10 dakika yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Kaynayan tuzlu suya azar azar atın. Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra pişen köfteleri bir kaba alın. 3 diş sarımsağı ezerek 1 bardak yoğurda katın. Köftelerin üzerine dökün. 3 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı salçayı kavurup köftelerin üzerine dökün. Pul biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.
GÜNÜN ÇORBASI
Malzemeler:

5 tane domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
5 çay fincanı su
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
Tuz
Hazırlanışı: Öncelikle, tencereye sıvıyağı ve unu alıp hafif kavurun. Daha sonra salçayı ve rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. 5 çay fincanı suyu ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis yapacağınız zaman süt ve tuzunu ekleyin.
GÜNÜN TATLISI
Dahla sakızlı ekmek tatlısı
Malzemeler:
Bayatlamış ekmek (5 dilim kadar)
500 gr süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker (damak tadına göre de ayarlayabilirsiniz)
1 tane damla sakızı
Yarım paket sütlü kare çikolata ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıcak süt
Hazırlanışı: İlk önce bir ekmek dilimini 4 kare parça kesin. Hepsini böyle yapıp fırında kızartın. Ekmekler kızarınca fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Başka bir tencerede şerbetini hazırlayın. Şerbetin soğuması gerekir. Sonra temiz bir tencereye süt, şeker, nişasta, damla sakızını ekleyerek pişinceye kadar karıştırın (puding kıvamına gelecek) ve ocaktan alın. Şerbeti ekmeklerin üzerine döküp sonra ılık muhallebiyi üstüne sürün. Çikolatayı eritip muhallebinin üzerine ilave edebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.