İftar için ne pişirelim?
Etli karalâhana sarması
Malzemeler:
Yapılışı: Lahanalarınızı kaynamış olan suda iki dakika haşlayın. İç harcı için soğanlar doğrandıktan sonra pirinç, et, sıvı yağ, salçalar ve baharatları da ekleyerek çiğden karışımınızı hazırlayın. Haşlanmış yapraklarınıza birer yemek kaşığı bu harçtan ekleyerek sarın. Tencerenize aralarda boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerine iki su bardağı su ekleyip kısık ateşte bir saate yakın pişirin.
GÜNÜN ÇORBASI
Bahar çorbası
Malzemeler:
Yapılışı: Bir tavada yağı eritin. Unu ilave edip, çevirerek hafifçe pembeleştirin. Sıcak et suyunu karıştırarak, azar azar ilave edin. Ayrı bir tencerede bütün kerevizi ve kayısıları haşlayın. Kerevizi tencereden alın. Kayısıları küçük küçük doğrayın. Garnitürle beraber çorbaya ilave edin. 15-20 dakika daha kaynatın. İnmesine yakın iki adet yumurta sarısını süt ve limon suyuyla çırpın. Pişen çorbaya azar azar, ilave edin. Kırmızı biber ve taze nane ile servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Tombul tatlı
Malzemeler:
Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak simit yapar gibi uzatılarak rulo yapılır. Kendi etrafında dolandırılır. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizilir. 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Fırına sürüldükten sonra bir kap içerisinde su ve şeker, şeker iyice eriyene kadar karıştırılır. Şerbet pişirilmeden fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine boşaltılır.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor