İftar için ne pişirelim?
Bilgurlu domates
Malzemeler:
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınarak yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Soğanlar hafif kavrulduktan sonra iri doğranmış yeşilbiberler eklenir. Ayrı bir yerde domateslerin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine eklenir. Domatesler suyunu bırakınca bulgurlar eklenir. Ardından bir kaç parçaya bölünmüş sarımsaklar ve tuzu eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
GÜNÜN ÇORBASI
Şehriyeli tavuk çorbası
Malzemeler:
Yapılışı: Tavuk haşlanarak didiklenir. Sıvı yağda un kavrulur. Kavrulan unun üzerine tavuk suyu eklenir ve ardından hemen şehriyeler, didiklenmiş tavuk, maydanoz eklenir. Tuzu ayarlanıp şehriyeler pişene kadar kaynatılır. Servis edilirken üzerine karabiber serpilir.
GÜNÜN TATLISI
Damla sakızlı kartopları
Malzemeler:
Yapılışı: Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartarak içine 2-3 fındık yerleştirin ve yuvarlayarak top haline getirin. Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor