İftar için ne pişirelim?
Parça etli nohut yemeği
Malzemeler:
Yapılışı: Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın, kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın. Tencereye sıvıyağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Önce domatesi sonra da salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurun, en son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin. Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dakika önce tuzunu ekleyin.
GÜNÜN ÇORBASI
Yayla çorbası
Malzemeler:
Yapılışı: Pirinci iki bardak suyla haşlayın. Bir kaşık tereyağında hafif kavurduğunuz una 4 bardak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızıbiber katın, bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
GÜNÜN TATLISI
Malzemeler:
Yapılışı: Şekeri süte katıp kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritin ve sütle karıştırın. Bir taşım kaynatıp söndürün. Bir tepsinin altına toz şeker serpin ve yapılan muhallebiyi tepsiye boşaltın. Ateşe koyun. Ateşteki tarafı kendinize doğru kaşıkla çekerek her tarafını öyle ateşte çevirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca kesip ters çevirin. Tarçın döküp servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor