Baklavacıların bayram mesaisi
Gaziantepli baklavacılar, bayram dolayısıyla artan talebi karşılayabilmek için vardiya sayısını artırdı. Günde 1 tona yakın üretim, bu hafta 5'e katlandı
TATLILARIN PADİŞAHI
Günlük 3 vardiya halinde çalıştıklarını belirten Diri, "Bu yoğunluk bayram namazına kadar devam ediyor. Normal zamanlarda günlük bir tona yakın baklava üretilirken, bayram haftasına girildiğinde bu rakam 4-5 katına çıkıyor. Arife gününde ise 10 tona yakın baklava üretiliyor" dedi. Hijyene büyük önem verdiklerini ve bu konuda kılı kırk yararak çalıştıklarını kaydeden Diri, 'tatlıların padişahı' olarak nitelendirdiği baklavayı tüm dünyaya tattırmak istediklerini vurguladı.
"HAKSIZLIK OLUR"
Talep olması halinde her yere baklava gönderebildiklerini dile getiren Diri, "Bir kilo baklavanın fiyatı 50 lira civarında. Fiyatların pahalı olduğunu söylemek, içindeki değerli gıdalar ve üretim aşamasındaki zahmetine karşılık haksızlık olur" diye konuştu. Diri, en çok kare ve şöbiyet baklavanın talep edildiğini sözlerine ekledi.
HER KATI ÖZENLE AÇILIYOR
Özenle incecik açtıkları 25-30 arasındaki yufkayı, öğütülmüş boz iç Antep fıstığı ve tereyağı ile buluşturan ustalar, yüksek ısıda pişirdikleri baklavayı bir süre beklettikten sonra şerbetini veriyor. Bir saatlik bekleyişin ardından iyice tatlanan baklava, tezgahtaki yerini alarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Normal baklava 48, şöbiyet 60, özel kare baklava 60, havuç dilimi 55, dolama 70, bülbülyuvası 65, fıstık ezmesi ise ortalama 50 liradan satılıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor