Kavurucu güneşte üzüm bağlarında hasat başladı
Türkiye'nin üzüm ihtiyacının yarısına yakınının karşılandığı Tarsus'ta 40 derece güneş altında üzüm hasadı yapılıyor
ÜRETİCİMİZ ÇOK BİLİNÇLİ
Dekar başına yaklaşık 2 ton üzüm elde edildiğini vurgulayan Ali Ergezer, "Üzüm üreticisi bir yıl boyunca en iyi üzümü yetiştirmek için çok çaba harcıyor. Böyle olunca dünya ile rekabet eder hale geldik. Üzüm üreticisi çok bilinçlendi. Artık her şeyi dünya standartlarına göre yapıyor. Böyle olunca da elde ettiği ürünün kalitesi dünya ile rekabet ölçülere ulaştı, hatta geçti bile" diye konuştu.
KİLOSU 2 LİRADAN SATILIYOR
Ege bölgesinde yaşanan don olayından dolayı oradaki üzüm üretiminin beklenenden aşağı olduğunu vurgulayan Başkan Ergezer şöyle konuştu: "Allah oradaki üreticilerimize yardım etsin. Ege'deki olumsuz durum bizim üreticimizin işine yaradı. Üzümün kilosu şu anda 2 liradan alıcı buluyor. İhracata dayanıklı olmayan Tarsus Beyazı cinsini dayanıklı hale getirmek için çabalıyoruz. Çünkü bu üzüm cinsi ülkemizin en çok sevdiği çeşitlerden biri"
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor