Belediye biber verimini artırdı
STANDARDİZASYON VE VERİM
Türkiye'de yıllık 45 bin ton kırmızı biber üretimi yapıldığını, bunun yüzde 30'unun Gaziantep'ten karşılandığını ifade eden Yılmaz, "İlimizde pul biber üretimi Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Çiftçimizin önemli bir gelir kaynağı olan biberin üretimi ve çiftçimizin gelirini artırmak için çalışma başlattık. Bu doğrultuda öncelikle biber fidesi üreterek erkenciliği, standardizasyonu sağlamaya ve verimi artırmaya çalıştık. Bu amaçla geçen yıldan yaptığımız çalışmalar sonucu 2 buçuk milyon adet biber fidesini üreterek çiftçilere mayıs ayı başında dağıttık" dedi.
MALÇLAMAYLA DİKİLDİ
Dağıtılan fidelerden 15 gün erken hasat alarak erkenciliği sağladıklarına vurgu yapan Yılmaz, ayrıca biber fidelerinin dikimi esnasında ilk defa "malçlama" sisteminin kullanıldığını belirtti. Hasadı yapılmaya başlanan biber tarlasında her kökte ortalama 100 adet biber olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bu da ortalama 4 tonun üzerinde bir verim anlamına geliyor. Eğer çiftçilerimizi eğiterek bu şekilde tekniğe uygun dikim yaparsak yıllık 100 bin ton biber üretebiliriz. Bu da Gaziantep çiftçisi ve ekonomisi için son derece önemli bir rakam" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor