Cuma 11.09.2015

Acı biberde hasat zamanı

Kahramanmaraş ile özdeşleşen kırmızı acı biberin hasadına başlandı. Kent genelinde her bölgede yetişen biber 50 tesiste işlenerek tüketiciye sunuluyor. Ekonomik getirisinin düşük olmasına rağmen Kahramanmaraş bölgesinde Narlı ovası, Doğanlı Karahasanlı ve Çiğili bölgesinde ekimi yapılan biberin hasat dönemi yaklaşık iki ay sürüyor. Kavurucu güneş altında biber hasadına başlayan kadınlar da topladıkları biberlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor. Geçen yıl 16 bin dekar alanda 29 bin ton üretim yapan çiftçiler bu yıl rekoltenin daha fazla olduğunu belirtiyor. Dekarda 1 ton 250 kilo biber almayı hedefleyen çiftçiler fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 25 artacağını belirtiyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.