Çarşamba 16.09.2015

Tüketiciye glikozun zararları anlatılmalı

Tarsus'tan okurumuz, tatlıcıların kullandığı glikoz ile ilgili sıkıntısını dile getirmiş. Okurumuz Tarsus zabıtasının ve sağlık görevlilerinin bu duruma dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Tarsus'ta tatlıcılık sektöründe birçok firma var. Ancak ucuz tatlı için malzemeden kısıyorlar. Glikozlu ürünlere karşı uyanık olalım. Tatlı tüketiminde bulunan halkımıza glikozun zararları anlatılmalı. Tatlıcılar glikozu şeker maliyetini düşürmek, şekerlenmeyi önlemek, tezgahta tatlının parlak görünmesini sağlamak için kullanıyorlar. Ancak glikoz tatlıda kullanıldığında obezite ve şeker hastalığına davetiye çıkarıyor. Vücutta yağ oranını artırıp kilo almaya sebep oluyor. Damar ve kalp hastalıklarına yol açabiliyor. Kanser hücrelerini besliyor. Böbreklerde taş oluşmasına neden oluyor. Karaciğeri büyütme gibi birçok olumsuz yan etkisi bulunuyor" diyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.