Giriş Tarihi: 15.10.2015

Altın öğün: Kahvaltı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme & Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Utku Çelik, insan hayatı için son derece önem arz eden öğünlerden biri olan kahvaltının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Utku Çelik, "Kahvaltının günün en önemli öğünü sayılmasının nedeni; uzun bir gece açlığını takip eden ve uyku sürecinde tükenen enerjimizi tekrar alabilmek adına aldığımız ilk öğün olmasıdır. Günlük alınması gereken enerjinin yüzde 25 gibi büyük bir oranı kahvaltı öğününden alınmalıdır. Kahvaltıda süt, yumurta, peynir gibi protein içeriği zengin besinlere, meyve ve sebze gibi vitamin ve mineral kaynağı besinlere ve ekmek-tahıl grubundan besinlerimize yer verilmelidir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.