Giriş Tarihi: 15.10.2015
Altın öğün: Kahvaltı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme & Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Utku Çelik, insan hayatı için son derece önem arz eden öğünlerden biri olan kahvaltının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Utku Çelik, "Kahvaltının günün en önemli öğünü sayılmasının nedeni; uzun bir gece açlığını takip eden ve uyku sürecinde tükenen enerjimizi tekrar alabilmek adına aldığımız ilk öğün olmasıdır. Günlük alınması gereken enerjinin yüzde 25 gibi büyük bir oranı kahvaltı öğününden alınmalıdır. Kahvaltıda süt, yumurta, peynir gibi protein içeriği zengin besinlere, meyve ve sebze gibi vitamin ve mineral kaynağı besinlere ve ekmek-tahıl grubundan besinlerimize yer verilmelidir" dedi.