Türkiye'nin önde gelen dondurma markalarından Mado'nun, dondurmanın vazgeçilmezi olan ve hem doğadaki varlığını korumak hem de ekonomiye kazandırmak amacıyla 10 yıllık çalışmasının ardından yetiştirmeyi başardığı orkide yumrusu (salep) bu kış kendinden şekerli meyvelileriyle 2016'nın soğuk kışına damga vurmaya hazırlanıyor. Mado öte yandan çınar ağacından yapılan özel dibekte dövülerek öğütülen 'Mado Dibek Kahvesi'ni kendine has sunumuyla kahve tutkunlarına sunuyor. Damak tadına önem veren, kışın kahve zevki yaşamak isteyenlere yurt genelindeki 300 şubesinde dibek kahvesi sunan Mado; dondurma, tatlı, yöresel yemekler ve keçi sütü ürünleriyle marka gücünü artırıyor. Mado, kırmızı çizgisi olan 'müşterilere dost gözüyle bakma' anlayışıyla kalite ve hijyenden taviz vermeden, ar-ge'ye önem vererek, farklı damak zevklerine hitap etmek için güçlü ekibiyle çalışmalarını sürdürüyor.
ORKİDEYİ KÜLTÜRE ALDI
Mado'nun 165 yılı bulan geçmişinin getirdiği gücü geleceğe, dondurmacı Kambur ailesinin 4'üncü kuşağı olan Mehmet- Atilla-Erdal Kanbur kardeşler taşıyor. Kanbur kardeşlerin, sektörlerinde Türkiye'nin aranan markası olma başarılarını bir adım öteye taşıma sevdalarının en büyük kanıtı orkide yumrusunu (salep) kendi çiftliklerinde üretmeyi başarmış olmaları. Mado'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, üniversitelerle de işbirliği yaparak, Mado çiftliğinde 5 dönüm alanda kurduğu orkide bahçesinde orkide yumrusu üretmeyi başardı. Doğada bir orkideden sadece tek yumru alınırken Mehmet Kanbur'un kurduğu orkide bahçesinde, bir orkideden 5 hatta 6 yumru alınması, sadece Mado ailesini değil "Orkide kültüre alınmaz'' diyenlere nispet tüm ülkede doğa ve bitki sevenleri umutlandırdı. Olaya sosyal sorumluluk bilinci ile yaklaşan Mado'nun bu üretimi, çok değerli bir bitki olan orkideyi de korumaya almış oldu. Kıbrıs'tan Birleşip Arap Emirlikleri'ne, Arap ülkeleri, Avrupa ve Asya ülkelerine ihracat yapan Mado, yeni girişimiyle sadece ticari bir kurum olmadığını da kanıtladı.
CAFELERİ YAŞAM TARZI
Kanbur ailesinin 22 yıl önce İstanbul Caddebostan'da açtıkları ilk Mado Cafe, bugün gelinen noktada sadece Türkiye'de değil dünyada bir yaşam tarzına dönüşmüş durumda. Mado'nun dünya markası olma başarısının sırrı elbette sadece yönetimsel değil. Mado'yu diğer markalardan ayıran en önemli fark, natürel olarak dondurmayı kendi ürettiği keçi sütü ve saleple yapıyor olması. Daha önce sadece İtalyan dondurmasını bilenler, Mado'nun dövme dondurmasını yiyince eşsiz lezzetle tanışıyor ve artık akıllara Kahramanmaraş'ın bu büyük markası geliyor.