Karatay'dan altın öğütler
Final Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen seminere katılan Prof. Dr. Canan Karatay, şeker ve rafine unların zararları hakkında dikkat çeken bilgiler paylaştı
TOKSİT ETKİSİ
Şekerin insan vücudunda toksit etki yaptığını belirten Karatay, "Vücudumuz bizden akıllı. O kendini korumak için bu toksit maddeyi yani şekeri dolaşımda kalıp da organları, dokuları bozmasın diye hemen yağa yani trigliseride çeviriyor ve depoya gönderiyor. Depo neresi? İşte kalçalar, memeler, gırtlak, göbek, kollar, karaciğer. Tri-glseridler en tehlikeli kan yağlarıdır" şeklinde konuştu.
ZARARLARI BİLİNİYOR
Toz şekerin zararlı etkilerinin yıllardır bilindiğini anımsatan Karatay, "Bir hafta yalnız toz şekeri hayatımızdan çıkardığımız zaman trigliserid de düşüyor, kolesterol de düşüyor. Şeker aldığımızda ise trigliserid tepe yapıyor kolesterol de yükseliyor. Kolesterol neden yükseliyor? Şekerin tehlikeli etkisi dokuları harap etmesin diye" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor