Çarşamba 16.12.2015

Gaziantep mutfağını Erdoğan tanıtacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, UNESCO'nun tescillediği kent mutfağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla dünyaya tanıtacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri sonucu Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) tarafından 'Yaratıcı Şehirler Ağı' kapsamına alınan Gaziantep mutfağı üst düzey katılımın olduğu bir toplantıyla dünyaya tanıtılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplantının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da katılımıyla yapılması için çalışmalara başladıklarını açıkladı. UNESCO'nun tescillediği Gaziantep'in kültürel mirasını artık dünyaya duyurmak gerektiğini belirten Şahin, "Kültür ve turizm alanında bu potansiyeli hayata geçirip dünyayı buraya getirmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın katılacağı büyük bir tanıtım yapacağız. Bu toplantıda kültür sanat dünyasından, gastronomiden kendini yetiştirmiş kişiler ve yabancı ülkelerin kültür ataşeleri de olacak" diye konuştu. Şahin, "Ülkemizden ilk kez somut olmayan kültürel miraslar bölümünde mutfak onaylandı. Bu durum Türkiye için de bir ilk. Bölgede büyük bir yarış vardı, bu yarışı Gaziantep kazandı. Londra, Bilbao, Budapeşte, Madrid, Barselona gibi kentlerle aynı pozisyona geldik. Bu prestiji iyi kullanmamız gerekiyor. Sınırda yaşananlar, 2 yılda yapılan 4 seçim bizi yormuştu, pozitif enerjiye ihtiyacımız vardı. Bu olay pozitif gündemimiz olarak elimizi güçlendirdi" dedi.

EKŞİLİ KÖFTE SEVİYOR

Gaziantep mutfağında 400'e yakın yemek çeşidinin oluşumunda, coğrafyanın önemli etkisi olduğunu vurgulayan Şahin, tüm Gaziantep yemeklerini beğendiğini, çünkü hepsinde yoğun bir emek olduğunu söyledi. Şahin, "ama rahmetli annemin çok iyi yaptığı ekşili ufak köfteyi daha çok beğenirim. Bizim mutfakta fark yaratmamızın nedeni yuvalamamız, ufak köftemiz, içli köftemiz ve buna benzer bütün çeşitlerimizde saatlerce uğraşmamız gerekiyor. Bir çorba yapar gibi Antep yemeği yapmanız mümkün değil" dedi.
"USTALARI EĞİTİYORUZ"
Yurtdışından insanları Gaziantep'e çekmek için çeşitli çalışmalar yapacaklarını, sadece tanıtımla yetinmeyeceklerini belirten Şahin, "Yemekler iyi ama hizmette de kaliteyi artıracak, bunu müşteri memnuniyetine dönüştürecek bir alt yapı oluşturuyoruz. Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'mizde sertifika programı başlattık, artık ustalarımız yetişiyor. İşletmeler arasında da iyiyi teşvik edecek, güzeli çoğaltacak bir programı hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.
VATANDAŞ NE DEDİ?
Yelda Kaya ile Nida İpek (öğrenci): Gaziantep'in yemekleri bol baharatlı ve biraz ağır oluyor. Fakat alışıldığı zaman vazgeçmek imkansız. Böyle güzel bir şehrin yemek konusunda da dünyaya örnek olması çok özel bir durum.
Yasemin Kaya (Sekreter): Gaziantepliler yemeğe o kadar önem verirdi kız çocuklarının marifetli oluşu yemek yapışına göre kıyaslanır. UNESCO tarafından bu tescile layık olmak beni çok mutlu etti. Bu değeri koruyup turizmde önemli noktalara geleceğimizi düşünüyorum.
Şaban Taşkın (Kahveci): Gaziantep yemeklerinde mükemmel, ben de UNESCO tarafından böyle bir tescil aldığımız için çok mutluyum. Gaziantep'in yemek konusunda kalitesi tüm dünyada duyduğu için çok mutluyum.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.