Şehitkamil'den tandır kültürü
LEZZET FARKI
Belediyenin yaptığı hizmetle tandır kültürünü yaşatma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Mehmet Ali Öncel, "Kendi kültürümüzü burada yaşatabiliyoruz. Tandır ekmeğinin lezzetini hiçbir fırında bulamazsınız. Tandır ekmeği 10 gün sonra yendiğinde bile lezzeti değişmez. Çok güzel bir hizmet" şeklinde konuştu. Mahalle sakini Hüseyin Aytekin ise tandır ekmeğinin ekonomik katkısına dikkat çekerek, "Mahallemizde en az 150-200 hane bu tandırdan faydalanıyor. Yöre halkı, tandır ekmeğine alışıktır. Bir torba unun fiyatı 60 liradır. Alınan bir torba un, bir ailenin bir aylık ekmeğini karşılıyor. Eğer o aile fırından ekmek alırsa bir ayda yaklaşık 300 lira masrafı olur" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor