Yer fıstığı ekim sezonu başladı
Türkiye yer fıstığı ihtiyacının önemli kısmının sağlandığı Osmaniye’de yer fıstığı ekim alanlarında artış beklendiği bildirildi
SANAYİ ÜRÜNÜ OLDU
Üretimin bütün aşamalarının makinelerle yapıldığını anlatan Tekin, "Yer fıstığı son yıllarda çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Üretim süresinin kısa olması ve diğer tarım ürünlerine kıyasla getirisinin yüksek olması nedeniyle yer fıstığı tarımı gittikçe yaygınlaşıyor." dedi. Yer fıstığı Sanayici ve İşadamları Derneği (YERSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Enes Başpınar, yer fıstığının sanayi ürünü haline geldiğini ve yöre ekonomisi için önem taşıdığını vurguladı.
10 BİN KİŞİ İSTİHDAM
Türkiye'de yer fıstığı işleme ve pazarlamasının da yüzde 90'ının Osmaniye'de yapıldığına dikkati çeken Başpınar, "Osmaniye için sembol ürün halini alan yer fıstığı sektöründe yaklaşık 10 bin kişi istihdam ediliyor. Çiftçilerimize, tüccarlarımıza, kuruyemişçilerimize yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hasadımıza da 8'inci ayın ortalarında başlayacağız, verimli bir sezon olur inşallah." diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor